Posao od kuće – 10 pravih razloga da pokreneš svoj Blog

Ako želiš da imaš posao od kuće od kojeg ćeš da zarađuješ preko interneta, onda je najbolji izbor da pokreneš svoj Blog.

Ali, dodatna zarada od kuće preko interneta nije jedini razlog da pokreneš tvoj Blog. Online zarada čak ne mora da bude ni glavni razlog za pokretanje Bloga.

Ovde ću navesti 10 pravih razloga da pokreneš svoj Blog, čak i ako ti nije cilj da preko svog Bloga ostvariš zaradu od kuće preko interneta.

1. Imaš vredan CILJ u životu

Lepo je kad dođeš s’ posla, fino ručaš, popiješ kaficu, odremaš i posle toga se zavališ u fotelju i šetaš TV kanale. Opustiš se i ne brineš ni o čemu (osim o tome kako ćeš da platiš sve račune).

Ali, još lepše je kad imaš neki cilj u životu. Makar taj cilj bio mali ili privremen. Jer cilj te pokreće, budi adrenalin i čini te da se osećaš živim i sposobnim da rešavaš probleme.

Pokretanje Bloga je upravo takav jedan cilj koji ti može doneti puno zadovoljstva.

2. Dobijaš novu strast

Kada imaš neki cilj, onda se pojavljuje i strast. Jaka želja i volja da ostvariš taj cilj. I onda strastveno učiš i radiš sve što je potrebno za ostarivanje tog postavljenog cilja. Tvog novog Bloga.

3. Možeš da iskažeš sebe

Fantastičan je osećaj kada pokreneš Blog i znaš da je to potpuno tvoje vlasništvo. Na svom Blogu možeš da iskažeš sebe u punoj meri.

Možeš da probudiš i pokažeš svu svoju kreativnost. Možeš da iznosiš svoje stavove o bilo čemu. Možeš da se zabavljaš. Možeš da probaš da pomažeš drugima. Blog je prazno platno na kojem ti slikaš ono što želiš.

4. Dobijaš prihvatanje zajednice

Svako od nas želi da bude prihvaćen u nekoj zajednici. Kada imaš svoj Blog onda ti kreiraš tu zajednicu ljudi kojoj se obraćaš. Kreiraš publiku koja posećuje Blog i od koje dobijaš prihvatanje, pohvale, ali i kritike.

Zašto pokrenuti blog

5. Upoznaješ nove ljude

Publika i pratioci tvog Bloga postaju tvoji novi poznanici, kolege ili prijatelji. Sa njima pričaš, učiš i razmenjuješ iskustva. Sa nekima od njih počinješ poslovnu saradnju, a sa nekima samo deliš zabavne objave na Fejsbuku. Neki će te oduševiti, a neki razočarati. Ali, nikada ti neće biti dosadno 🙂

6. Stičeš nova znanja i veštine

Pokretanje Bloga zahteva neka nova znanja i veštine. I tehničke i intelektualne i emocionalne. I sva ta nova znanja i veštine stičeš tokom rada na svom Blogu. I kako savlađuješ prepreke, tako sve više uživaš u svojim novim znanjima i veštinama koje nisi imao ranije.

7. Deliš svoja znanja i veštine

Blog je idealno mesto da pokažeš sve što znaš i umeš. I da podeliš sa drugima sva ta tvoja nova znanja i veštine stečene kroz rad na tvom Blogu. Naravno, Blog je pravo mesto i da pokažeš sva svoja znanja i veštine iz bilo koje oblasti u kojoj si već stručan.

10 razloga za pokretanje bloga

8. Pomažeš drugim ljudima

Blog je pravo mesto da pomažeš drugim ljudima da reše neke probleme ili da ostvare neke svoje ciljeve. Upravo deleći tvoja znanja i veštine iz bilo koje oblasti, ti pomažeš onima koji žele da steknu ta znanja i veštine koje ti već imaš.

9. Promovišeš svoje ponude

Ako radiš bilo kakav marketing ili prodaju, svojih ili tuđih proizvoda ili usluga, ne postoji idealnije mesto da sve to pokažeš na pravi način, nego što je tvoj Blog. Jednostavno, ne postoje nikakva ograničenja da pokažeš sve što želiš i to na način koji želiš. Tvoj Blog je ubedljivo najbolje mesto da dođeš do novih potencijalnih kupaca ili poslovnih saradnika.

10. Ostvaruješ aktivnu i pasivnu zaradu

Postoji mnogo načina da monetizuješ svoj Blog. Odnosno, da zaradiš preko interneta pokretanjem Bloga. Pri tome možeš da ostvaruješ i aktivnu (jednokratnu) i pasivnu (mesečnu) zaradu.

Naravno, to ne ide automatski. Samo pokreneš Blog i odmah zarađuješ. Potrebno je dosta vremena i truda da se dođe do zarade od kuće preko Bloga. Ali, to je tema za neki drugi Blog post.

A kako se pokreće taj Blog?

Ako ćemo sve maksimalno da pojednostavimo, onda
pokretanje Bloga ima 3 koraka:

1. Da tačno odrediš šta želiš da pokažeš i da postigneš tim Blogom.
2. Da prođeš sve tehničke detalje oko postavljanja i vođenja Bloga.
3. Da SVAKOG DANA učiš (edukacija) i razvijaš (akcija) svoj Blog.

Ja sam tu da ti pomognem da pokreneš tvoj Blog.

Za pokretanje ozbiljnog Bloga treba da zakupiš domen (naziv tvog Bloga) i hosting (server na koji se smešta sadržaj tvog Bloga).
To je jedino ulaganje koje ti je potrebno da pokreneš svoj Blog.

Domen i hosting se zakupljuju na godinu dana. Domen košta oko 15$, a dobar hosting oko 50$ za prvih godinu dana.

Evo kako je najbolje da pokreneš svoj Blog.

Pogledaj ovaj Video kurs

Slika za drustvene mreze

Video kurs: Nauči kako da postaviš ceo
MARKETING SISTEM KORAK PO KORAK
za promociju bilo kog internet biznisa

Video kurs ima 222 video tutorijala + 5 specijalnih BONUSA!
30 sati čiste praktične marketing edukacije. Ako želiš da saznaš kako taj Video kurs može da ti pomogne da pokreneš svoj sajt/blog i da postaviš svoj Marketing sistem, klikni na dugme.

Besplatna edukacija

Ako želiš praktičnu edukaciju, kroz video tutorijale, o najvažnijim marketing oblastima (izrada sajta/bloga i vizuala, email, video i affiliate marketing, pasivna zarada), prijavi se za edukaciju.

Ako imaš bilo kakva pitanja, piši mi na: dburic.net@gmail.com
Spreman sam da ti konkretno i direktno 1 na 1 pomognem da pokreneš tvoj sajt/blog. Kad poželiš da kreneš slobodno se javi.

Poklon za tebe

Kao nagradu, što si izdržao/izdržala do kraja ovog posta, spremio sam ti poklon. Klikni na dugme i preuzmi poklon.

Iskreno se nadam da ti je ovaj post malo “otvorio nove vidike”.
Ako misliš da ti je bio koristan, upiši ispod neki svoj komentar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *