Posao od kuće – Kako da pokreneš svoj Blog uz moju pomoć

U prvom postu na ovom Blogu – posaoodkuce.net, pisao sam na temu – Bez ove 3 stvari nećeš zaraditi preko interneta. U drugom postu sam pisao o – 10 pravih razloga da pokreneš svoj Blog. A u ovom postu ću ti pokazati kako da pokreneš svoj Blog, uz moju pomoć.

Zašto da pokreneš svoj Blog?

Svoj Blog treba da pokreneš da bi iskazao/iskazala sebe i svoju kreativnost. Da bi podelio/podelila sa publikom temu koja tebe zanima. Da bi podelio/podelila svoje znanje i sve što učiš o toj temi. I da bi zaradio/zaradila preko interneta, kroz taj svoj posao od kuće.

Naravno, zarada dolazi tek kao posledica tvog svakodnevnog učenja, rada, usavršavanja, eksperimentisanja i kreiranja korisnih sadržaja za tvoju publiku.

Šta je najvažnije na početku?

Najbitnije na početku je da izabereš temu svog Bloga. To se još zove i tržišna niša. Tema je oblast tvog interesovanja i znanja, o kojoj ćeš pisati Blog postove. Na osnovu te teme određuješ i svoju publiku (Ciljnu grupu) kojoj se obraćaš.

Tema mog Bloga je – Kako zaraditi od kuće, preko interneta, kroz affiliate marketing, pokretanjem svog Sajta/Bloga. Moja Ciljna grupa su ljudi koji žele da pokrenu svoj Sajt/Blog preko kojeg će, kroz affiliate marketing, ostvarivati aktivnu i pasivnu zaradu preko interneta.

Kako da zarađuješ od Bloga?

Postoji više načina da zarađuješ od svog Bloga. To se zove monetizacija Bloga. Najjednostavniji način da zarađuješ od svog Bloga, pogotovo ako si početnik u marketingu, je affiliate marketing. O tome sam pisao u postu – Affiliate marketing – Najlakši put do internet zarade.

Affiliate (čita se afiliejt) marketing je sistem u kojem ti zarađuješ reklamiranjem tuđih proizvoda ili usluga. Registruješ se u neki Affiliate program i dobiješ svoj affiliate link. Zatim reklamiraš taj proizvod preko svog Bloga i društvenih mreža.

Kada neko kupi taj proizvod koji reklamiraš, preko tvog affiliate linka, vlasnik tog proizvoda ti isplaćuje zaradu (affiliate proviziju), koja je unapred određena tim affiliate programom.

Šta je najbitnije za uspešan Blog?

Najvažnija stvar za uspešan Blog, koji ti donosi zaradu, jeste ISTRAJNOST/KONTINUITET! Blogovanje je dugotrajan proces koji zahteva mnogo vremena i truda. Ono podrazumeva stalno objavljivanje kvalitetnih Blog postova, koji su korisni za tvoju publiku (Ciljnu grupu). To se zove DELJENJE VREDNOSTI.

Proces zarade preko interneta ima 2 koraka: Prvo treba da stvoriš svoju publiku, kreiranjem korisnih Blog postova, a zatim da toj svojoj publici prodaješ affiliate proizvode koje reklamiraš. A za to je potrebno vreme. Zato mogu proći i meseci tvog istrajnog i vrednog rada na Blogu, pre nego što ostvariš svoju prvu affiliate zaradu.

Da bi neko kupio od tebe potrebna su 3 uslova: Da te upozna, da mu se dopadne tvoj rad i da stekne poverenje u tebe. A za sve to je potrebno da mesecima, istrajno i kontinuirano, objavljueš kvalitetne i korisne Blog postove za tvoju Ciljnu grupu.

Kako treba da započneš Blog?

Rad na svom Blogu obavezno treba da započneš tako što prvo treba da napraviš PLAN RADA. Plan rada podrazumeva da dobro istražiš temu svog Bloga. Da pronađeš i pogledaš šta su drugi već objavili o toj temi.

A zatim da napraviš spisak naslova svojih Blog postova o kojima ćeš da pišeš. Samo tako nikad nećeš ostati bez ideje šta da pišeš u sledećem postu. Pogledaj vrlo koristan video o tome – Ivan Bildi: Najvažnija stvar za uspeh o kojoj se malo priča.

Kako se pravi Blog – tehnički?

Ovo do sada je bila teorija. A sada prelazimo na praksu. Kako se uopšte pravi Blog – tehnički? Prva stvar: Ako želiš da praviš svoj ozbiljan Blog, od kojeg ćeš da zarađuješ preko interneta, onda ODMAH zaboravi besplatne platforme kao što su Blogger, Wix, Weebly i slične. To je za amatere, koji imaju hobi, a ne za ozbiljan biznis.

Za ozbiljan Blog najpre treba da zakupiš domen i hosting. Domen je naziv tvog Bloga (peraperic.com), a hosting je server na kojem se smešta sadržaj tvog Bloga. Domen i hosting se zakupljuju na godinu dana. Cena domena je oko 15$, a dobrog hostinga oko 50$ za prvih godinu dana. O tome sam pisao u postu Najbolji hosting za početnike – Detaljni vodič.

Kada zakupiš domen i hosting, onda na taj hosting instaliraš WordPress (skraćeno WP) platformu za izradu sajta. WordPress je besplatna platforma na kojoj je napravljeno oko 35% svih sajtova na svetu. Kreirana je upravo za blogere. Da bi mogli da prave profesionalno dizajnirane sajtove/blogove, bez poznvanja programiranja. Sve je po sistemu prevuci i spusti (drag&drop).

WordPress sajt/blog se pravi pomoću WP Teme. WordPress Tema je šablon sajta u koji postavljaš svoje sadržaje (tekstove, slike i videa). Postoji bezbroj besplatnih WP Tema. Ali, za ozbiljan Sajt/Blog treba ti Premium WP Tema, koja se plaća. O tome sam pisao u postu – Zašto je Divi najbolja WorPress Tema.

Kako mogu da ti pomognem da pokreneš svoj Blog

Napravio sam sveobuhvatan Video kurs koji sam nazvao: Nauči kako da postaviš ceo Marketing sistem, korak po korak, za promociju bilo kog internet biznisa.

Taj Video kurs ima 222 video tutorijala + 5 BONUSA vrednih preko 150$! Uz kurs dobijaš BESPLATNO i 2 najbolje Premium WP Teme!

Zato mogu da ti pružim direktnu i konkretnu pomoć 1 na1 da pokreneš svoj Blog!

Pogledaj ovaj Video kurs

Slika za drustvene mreze

Video kurs: Nauči kako da postaviš ceoMARKETING SISTEM KORAK PO KORAKza promociju bilo kog internet biznisa

Video kurs ima 222 video tutorijala + 5 specijalnih BONUSA!30 sati čiste praktične marketing edukacije. Ako želiš da saznaš kako taj Video kurs može da ti pomogne da pokreneš svoj sajt/blog i da postaviš svoj Marketing sistem, klikni na dugme.

Besplatna edukacija

Ako želiš praktičnu edukaciju, kroz video tutorijale, o najvažnijim marketing oblastima (izrada sajta/bloga i vizuala, email, video i affiliate marketing, pasivna zarada), prijavi se za edukaciju.Ako imaš bilo kakva pitanja, piši mi na: dburic.net@gmail.comSpreman sam da ti konkretno i direktno 1 na 1 pomognem da pokreneš tvoj sajt/blog. Kad poželiš da kreneš slobodno se javi.

Poklon za tebe

Kao nagradu, što si izdržao/izdržala do kraja ovog posta, spremio sam ti poklon. Klikni na dugme i preuzmi poklon.Iskreno se nadam da ti je ovaj post malo “otvorio nove vidike”. Ako misliš da ti je bio koristan, upiši ispod neki svoj komentar.

Leave a Comment